perjantai 7. maaliskuuta 2014

Kuusi vinkkiä joilla myyt itsesi rekrytoijalle


Vanhan uskomuksen mukaan työnhakijan pitää olla aktiivinen, että työpaikka irtoaisi. Aktiivisuus on tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on millaista aktiivisuus on. Mikään ei tässäkään asiassa ole ehdottoman väärin tai oikein. Nämä vinkit vievät sinut kuitenkin varmasti lähemmäs työhaastattelua ja työpaikkaa.

1. Tiedosta tavoitteesi
Kaiken lähtökohta on miettiä etukäteen, mihin olet pyrkimässä ja miksi. Hae tavoitettasi tukevia tehtäviä. Tiedostettuasi tämän pystyt vakuuttamaan rekrytoijan hakemuksessasi miksi juuri sinut tulisi valita.

2. Ole kiinnostunut
Osoita kiinnostuksesi haettuun tehtävään. Kerro aidolla tavalla hakemuksessasi, mikä sinua tehtävässä motivoi. Motivaatiostasi kertoo myös, että olet yksilöinyt hakemuksesi tehtävän mukaan. Älä siis lähetä aina samaa hakemusta erilaisiin paikkoihin.

3. Erottaudu osaamisellasi
Mieti myös, mitä annettavaa sinulla on yritykselle ja tähän tehtävään. Rekrytoijaa kiinnostaa, mikä on ydinosaamistasi ja mikä on se erottava tekijä muihin hakijoihin verrattuna, miksi sinut kannattaa valita. 

4. Ole persoonallinen
Sopivalla tavalla persoonallinen tyyli voi myös toimia, jos se istuu tilanteeseen ja persoonaasi. Esimerkiksi myyntitehtävät ovat sellaisia missä henkilön persoona on tärkeässä roolissa. Muista kuitenkin olla aito. Pelkän erottumisen takia ei kannata yrittää olla väkisin persoonallinen sillä rekrytoija huomaa sen kyllä.

5. Älä ole yliaktiivinen
Hakuilmoituksessa mainittujen asioiden tiedustelu saattaa ärsyttää kiireistä rekrytoijaa.
Lähtöolettamus on, että hakija osaa lukea. Ei siis kannata soittaa rekrytoijalle vain siinä toivossa, että hän muistaa sinut ellei sinulla ole oikeasti jotakin oleellista kysyttävää tai sanottavaa. Hän todella saattaa muistaa sinut - negatiivisessa mielessä. Esimerkiksi työn sisältöön liittyviä kysymyksiä voi kuitenkin aina esittää rekrytoijalle, koska työssä viihtymisellä on iso merkitys onnistumisen kannalta.

6. Etsi töitä muualtakin kuin vain työpaikkailmoituksista
Kannattaa etsiä myös piilotyöpaikkoja. Keskitä yhteydenottosi niihin yrityksiin ja tehtäviin, joissa aidosti haluat työskennellä ja, joihin koet sinulla olevan annettavaa.

Työpaikan hakeminen onkin hakijalle kuin myyntityötä. Liian makea myyjä ei houkuttele ostamaan.  Parhaiten onnistuvat myyjät, jotka osaavat tuoda sopivasti oikeita pointteja esille ja houkutella asiakkaan ostamaan


Tuomo Ojala
LakeysRekry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti