perjantai 4. huhtikuuta 2014

Miten voit näyttää motivaatiosi työhaastattelijalle?

Työnantaja pyrkii pääasiassa selvittämään työnhakijan osaamisen, soveltuvuuden, kokemuksen ja motivaation. Tarkastellaan tällä kertaa lähemmin motivaatiota. Millaisia asioita rekrytoija seuraa ja tarkkailee saadakseen selville työnhakijan motivaation tarjottuun paikkaan?

Motivaation osoittamisen eteen tehtävä työ alkaa jo pitkälti ennen työhaastattelua. CV:llä ja työhakemuksella pystyt jo hyvin osoittamaan motivaatiotasi. Yksilöi ne aina erikseen hakemaasi tehtävään. Tämä osoittaa, että olet valmis tekemään töitä työpaikkasi eteen. Voidaksesi yksilöidä hakemuksesi kannattaa sinun myös hakea yrityksestä tietoa ja etenkin perehtyä tarkasti tarjottuun työnkuvaan. Jos työnkuva esimerkiksi edellyttää aktiivisuutta voit mainitsemalla harrastuksistasi osoittaa olevasi aktiivinen elämässäsi.

Harrastuksista kertomalla voit osoittaa aktiivisuuttasi

Saatuasi kutsun työhaastatteluun tulee sinun alkaa perehtyä entistä tarkemmin yritykseen. Rekrytoija haluaa tietää mihin asioihin olet kiinnittänyt huomiota yrityksessä ja haastattelussa olet myös valmiimpi vastaamaan erilaisiin toimialaa koskeviin kysymyksiin. Usein erilaisiin kysymyksiin ei ole olemassa oikeaa vastausta, mutta valmistautumisesi näkyy varmasti vastauksissasi ja se osoittaa motivaatiotasi. Rekrytoijalle on myös tärkeää kuinka sinä olet ymmärtänyt työtehtävän kuvauksen. Kyselemällä siitä hän pystyy arvioimaan motivoisiko työtehtävä hyvin juuri sinua. Tutstumalla työnkuvaan tarkkaan pystyt myös kertomaan miksi sinä haluat juuri sen työn ja näin osoittamaan motivaatiotasi.

Työhaastatteluun meno jännittää aina. Saavu paikalle sopivan ajoissa. Sopiva pukeutuminen on haastavaa, mutta pukeutumisellasi pystyt osoittamaan oletko tunnistanut mahdollisimman hyvin millaiseen työhön olet hakemassa. Tuotantolaitoksen työhaastatteluun ei esimerkiksi kannata mennä puku päällä. Jos olet epävarma niin pukeudu mieluummin hieman yli.

Itse työhaastattelussa olet vahvimmillasi olemalla oma itsesi. Kun olet valmistautunut hyvin tutustumalla yritykseen ja työnkuvaan pystyt myös olemaan rennompi. Voin myös paljastaa, että rekrytoija ei oleta, että tiedät kaikesta kaiken. Osoita nöyryyttä ja halua oppia niin olet vahvoilla. Lisäksi vielä yksi tärkeä vinkki: ensimmäisenä ei kannata kysyä, että loppuuhan työt aina viimeistään puoli neljältä.


Tuomo Ojala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti